pondělí 7. prosince 2015

Vánoční Drážďany a nákupy v KIKO

Hezký večer přeji..

Dnes to bude takové cestovatelské info a nějaké drobné nákupy.




Jak se tu máte? Já se mám teď nějak podezřele dobře. Né, že bych si stěžovala, tento pátek mám nějakou firemní akci a opravdu se těším. Vánoční dárky pro většinu mám na cestě, zbytek budu tvořit.. Jo, čtete dobře, já nemehlo budu tvořit něco rukama. O tom více v jiném článku. Řekla jsem si, že letos ty Vánoce opravdu nebudu prožívat a nenechám se strhnout nějakou depkou, že nemám umytá okna, připravený ozdoby. Třeba stromeček strojíme až 24.12. ráno. Proč? Asi proto, že manžel strojení stromečku nenávidí, já chodím do práce, ano, bohužel, 23.12. přijdu domů až kolem 7 večer a hned po svátcích jdu do práce zase. No, účetní. A navíc naše kočičky tomu stromečku moc šance na přežití nedávají. Ale nevadí. Stejně jako jsme se s mužel domluvili, že si nebudeme dávat nic zbytečného. Možná tak jednu drobnost. Rovnou jsme si řekli, co si koupíme. Proč? Asi proto, že vše co chceme si kupujeme v průběhu roku. Každý ať si to udělá jak jemu libo je.

No, ale zpět k dnešnímu článku. 5.12. jsme jeli na Vánoční trhy do Drážďan. Rovnou se přiznám, bez mučení, že jsem chtěla hlavně do Primarku.

Odjezd z HK v 6 ráno, v pohodě, kolem 11 nás vyhodili v Drážďanech. Cestou do Drážďan jsem byla poučena taťkou, že tu nemají moc historických budou, protože 85% původních budou bylo vybombardováno a ty co zůstaly jsou černé od toho jak tu hořelo. Měli jsme štěstí, že bylo opravdu hezké počasí a mohli jsme vyrazit. Kousek od místa vysení vidím policajty a nápis Policie, říkám si, to je divný, že se policie píše stejně tady jako u nás, přijdu blíž a vidím nášivku, Policie české republiky. Otočím se na mamku a říkám, je hele až se ztratíme zajdeme za policíí, jsou to naši a ty nám pomůžou, v tu chvíli se na mě otočil ten policajt a říká, to bych nedělal jinak se ztratíme s váma :-)

Prošli jsme trhy, zkusili spoustu jídel. Nejvíc jsem ujížděla na banánu v čokoládě. To bych mohla pořád. I přes to množství lidí, se pořád všichni usmívali a byly velice milí. Můj problém je ten, že německy znám jen cca 5 slov. Nikdy jsem se němčinu neučila, ale nevadí, i tak se dalo domluvit, tak nějak anglicky nebo staré dobré ruce pomůžou taky. Po trzích jsme se vydali hledat centrum Galerie, kde je Primark. Kolem té 13 hodiny už začal houstnou provoz turistů. Aby taky ne, když 5.12. byl svátek štoly, při příjezdu jsem zaslechla informaci, že prý čekají až 200.000 návštěvníků.






návštěva prodejny Lindt

tohle bych mohla na kila









je libo mýdlo ve tvaru kousku dortu?




Vlezeme do Galerie a hledáme Primark, už při příchodu ke vstupu Primarku jsem věděla, že bude zle. Po chvíli, cca po 10minutách jsem to vzdala a utekla. Nemám ráda hodně lidí, ale to bych ještě přežila, kdyby se kupující chovali slušně, ale to co jsem tam viděla. Fronty na zkušební kabinky na cca 10-15 minut? Nevadí, svlékneme se uprostřed uličky, přece nevadí, že je mi vidět zadek. Jo, i tohle jsem viděla. Stejně jako když mi něco není, proč to vracet zpět na ramínko když to můžu zahodit na zem. On to po mně někdo sebere. Levnota to taky není a o kvalitě zboží nemůže být řeč. Bohužel, pro mě, jsem ten člověk co si radějí připlatí za kvalitu než kvantitu. Další poznatek, který trochu zabolel byl fakt, že nejhorší nakupující byly češi. Opravdu ano, Neslušní, strkající se, předbíhající. Hrůza. Takže z celého Primarku jsem si neodnesla vůbec nic. Navíc mi přišlo opravdu otřesné, když vyjdete z Primarku, v celém centru Galerie je opravdu minimum míst na sezení, že lidé sedí na zemi. Jako vážně?

Nevadí, člověk má zkusit a vidět vše, takže viděla jsem, zkusila jsem a přenechám to jiným.

Ale když už jsem tam byla, musela jsem navštívit prodejnu KIKO cosmetics. To byl můj ráj. Všichni ochotní a většinu věcí, co jsem koupila jsem vzala s 50% slevou. Ano, štastná jak blecha. V klidu vás nechají projít co chcete, můžete si říct o pomct, když nechceme s úsměvem pokračujete ve výběru sami. Když odeberete jeden kus zboží, za chvilku tam někdo přiběhne a chybějící zboží doplní, aby nebyly prázdné regálaly. Takže z KIKO jsem odcházela a v taštičce jsem měla 5 očních stínů, bázi pod stíny, matující fluid, odličovač dvou fázový a čistící pěnu. Jediné co nebylo ve slevě je báze pod oční stíny a jeden oční stín, vše ostatní mě volalo pomocí slova SLEVA. Na věci budou postupně recenzce jak je budu zkoušet.










Byl to skvělý den, který se opravdu povedl. Užila jsem si každou minutu a mohu jen doporučit.

A při odjezdu se s námi Drážďany loučily krásnou oblohou a pomalu se začaly rozsvěcet světla, bylo to kouzelné.









Co vy a Vánoční trhy? Byly jste někde, nebo nějak pojedete?

mějte se hezky
Lucka



16 komentářů:

  1. Jen tak na okraj.. ta galerie se jmenuje Zentrum, nikoliv naopak..

    OdpovědětVymazat
  2. Lucinko, miluju Tvoje články! Ten Kiko nákup je perfektní! Těším se na recenzi :) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Luci. no uvidím jak se budou ty stíny tvářit dál

      Vymazat
  3. v Drážďanoch to vyzerá veľmi pekne, určite by som sa tam niekedy išla pozrieť a tá obloha nakoniec je perfektná :)
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, bylo to krásný, určitě doporučuji, věřím že i v jiném období to tam bude krásné

      Vymazat
  4. Do Drážďan se chystáme tento víkend a už se moc těším, protože to tam mám moc ráda :) Nakoupila jsi krásné věci.

    OdpovědětVymazat
  5. Já tedy musím trochu oponovat s tím Primarkem, byla jsem v několika již několikrát. Na Oxford street v Londýně to bylo v březnu (žádný svátky, nic) úplně stejný, rozlohou je možná trochu větší a určitě se na kabinky nečeká jen deset minut, to bych asi i zkousla, ale problém Primarku je to, že do kabinky můžeš s určitým množstvím. Ano chápu, u nás to jsou třeba jen tři, ale s tím, že když jsou zrovna slevy, kdo si veme jen tři kousky a letí s tím do kabinky? Na které bude čekat 30 minut frontu. Fronty v Drážďanech jsou ještě k tomu menší, než v Londýně. Ale zažila jsem i Primark v Holandsku a tam jsem právě narazila, měla jsem vše ve dvou velikostech, chtěla to jít vyzkoušet a milá dáma mi sdělila, že zbytek budu muset nechat venku = další milá paní tu tašku uklidí. Takže ne jen, že jsem si vystála frontu zbytečně, ale uchýlila jsem se k tomu, k čemu v Londýně, vše brala od oka. Takže to, že by se svlíkali jen Češi, tomu fakt není, děje se to i jinde a nebyl to náš národ, co by se z vesela svlíkal.
    Co se týče kvality, něco kvalitní je, něco ne a cena tomu nesedí. Já třeba nepochopím, jak někdo může nechat 150 euro v Primarku a odnést si jen jednu tašku s pár věcma. Když už, tak beru vše, co je ve slevě a pak to kriticky odkládám, třeba šaty mají celkem kvalitní a v létě se dají koupit i za euro či tři. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i za tento názor děkuji, beru že máš více zkušeností a pokud je to jinde ještě horší, tak mají můj obdiv všichni co do toho jdou. 150 EUR jsem tam viděla utratit z apár věcí jak píšeš.. ale tak každý at nakupuje jak chce, jen pro mne to úplně není.. ale kdo ví, třeba se oklepu a zkusím to třeba ještě někdy jindy

      Vymazat
    2. Já tam nejvíc nechala asi kolem těch 150 liber, ale pomalu jsem nezapla velký kufr, když jsem jela z Anglie, byli to minimálně čtyři velký tašky :) Myslím, že je zrovna v tomhle obchodě zbytečný dát za kabelku 15 euro/liber, když ji mají pak ve slevě za pět.
      A případně, celkově oblečení ve slevě a ne za plnou cenu, přece jenom si řeknu "hm tak stálo to 1 euro (i to je reálný :D)" než "doprkýnkadubovýho, dala jsemza to patnáct euro a roztrhlo se to/ošoupalo" :D

      Vymazat
    3. je vidět že si chytrá ženská :-)

      Vymazat
  6. V sobotu jedeme do SUD a hodlám Primark vzít jako první, než tam dojdou pošahané maminy a nebo lidi co vyrazí kolem oběda z česka... Ale jak jsem ti už psala, mám tam vyhlédlé pyžamo, rukavice a podobné blbosti a zkoušet nic nemusím, jsem nějak tak univerzální na Sko =D Jinak jsem byla v Brně na vystavišti a rok od roku je to čím dál větší zklamání, ale měli hromadu vege věcí =D Tak aspoň něco =D

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé a víš, že jsme se tam možná taky potkali. Byla jsem tam přesně ve stejný den, jako ty. Ty lidi teda byl příšerný. Bohudík, že se nestal žádný teroristický útok. Šílenství okolo primarku též nechápu. Buď mám tedy divný vkus, ale móda příšerná. Vybrala jsem si dvoje legíny a šálu za 5 minut a u pokladny jsem stála půl hodiny. Drážďany mám hodně ráda a skvěle se mi tam nakupuje. Hlavně v Karlstadtu. To je pro mě nejlepší obchod na světe. Nicméně ty lidi hrůza. Podívám se tam raději na jaře v klidu. Bohužel to mám kolem 5 hodin cesty přes celou republiku :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za tip, ten obchod vůbec neznám, až pojedu příště kouknu

      Vymazat

Radost mi udělá jakýkoli Váš komentář i kritika ze které se mohu poučit.. Děkuji za Váš čas.