neděle 12. října 2014

Jak si žiju... aneb cesta za INGLOTEM...

Hezký nedělní večer přeji..

Tak jsem konečně dodělala vše co jsem dnes musela a konečně se mohu vrhnout na článek.. Článek bude obsahovat nákupy, cestování a zařadím ho do projektu Jak si žiju, tedy bude to o jednom dni, včerejší sobotě..




Otevírám oko, sedí tam Maggie a řve mi do ucha, protože má hlad. Zase. Kouknu na hodiny a je 6:13. Bože sobota šest ráno a já vstávám.. Nasypu kočkám a nemůžu jít zase spát. Prostě už neusnu, hlavně proto, že mám jet dnes do Polska. No tak nevadí, zajdu do koupelny, obléknu se a jdu ven. Na chvilku si jdu zaběhat.. Asi po hodince jsem doma, dávám sprchu a jdu jíst. Je teprve 7:32. Snoubenec spí, toho nemůžu vzbudit, byl by protivnej.
Začnu tedy na netu koukat na cestu. Náš cíl? Polské město Walbrzych. A důvod? INGLOT. Nemějte mi to za zlé, jsem nadšená, že je tu spuštěný e-shop, ale trochu mi vadí, že ty stíny nevidím osobně.

Čas se pomalu posouvá a snoubenec stále spí. Ach jo.. Ať už vstane. Cestu už mám vymyšlenou a chci vyrazit. Je půl desáté a přítel vstává. Připravuji mu snídani a já říkám, tak se nasnídej ať můžeme vyjet.
Je 10:00 hodin dopoledne a konečně sedíme v autě. Cesta tam probíhá v poklidu, ale na místo dojíždíme až kolem 12:13. Parkujeme u našeho cíle Galerie Victoria. Hurá mají tu otevřené parkoviště. A proč z toho mám takovou radost? Mám auto na plyn a do krytých garáží nesmím. Vcházíme dovnitř a hledáme něco, kde se najíme. Bohužel výběr je dost omezený a jediné co známe je KFC. Ano, není to zdravé, ale jednou za čas se to snese.. Ani nemám hlad jak se těším.. Snoubenec to neví, ale už cestou na jídlo jsem viděla nápis INGLOT. Dojídáme a domlouváme se jak to bude dál. Říkám mu, jdi si do elektro obchodů, a potom za mnou přijď k INGLOTU. Tak jo. Přeci ho tam nebudu mít za zadkem.



Původně jsem si myslela, že INGLOT bude v parfumerii Douglas, která tam je, ale chyba lávky. V Douglasu to není, stáneček INGLOT je uprostřed cesty a už z dálky, tak vidím spoustu lidí. Nevadí, nenechám si to zkazit. Přijdu ke krámku a jsem v úžasu. Polky to berou jako nákupy rohlíků, vezmu si tohle a tohle, děkuji a další.. Což jak jistě pochopíte byl pro mne šok. Jsem tu pro to, abych si všechno ošahala a vyzkoušela. Jenže vzhledem k tomu, že to byl krámeček, tak výběr stínů, byl o něco menší. Tedy myslím si to.. Začínám si tedy zkoušet stíny na ruku a jsem nadšená. Tak jo, teď jsem na řadě a je tu problém. Jazyková bariéra. Člověk si říká, jsou to naši sousedi a občas jim něco rozumím, ale opět chyba lávky. Nějak se nám nedaří se domluvit, česky a polsky. Takže nastupuje má hrozná aj. Ale k mé radosti slečna prodavačka umí asi stejně hrozně aj jako já. K naší radosti a úlevě se tedy domluvíme, tak nějak a já mám v taštičce paletku a oční stíny.


Aby jste rozuměly, paletku na pět stínů a pět stínů. Byl to takovej fofr, že snoubenec ještě nepřišel, a tak si tedy zajdu do Douglasu, abych se podívala co je na tom tak super.. Procházím si to a krom od pohledu nepříjemné ochranky, m nic neuchvátí. Je tu i INGLOT, ale jen pár stínů a paletky se zrcátkem, které se mi nelíbí. Zahlédnu tu i NYX, ale nic co bych musela mít. Klidně mě kamenujte, ale Douglas? Ne děkuji. Snoubenec pořád nikde, tak jdu ještě do Rossmanna. Jak jsem předpokládala, jsou tu věci, o kterých si u nás můžeme nechat zdát. Carmex, Manhatann, atd. Držím se, nic nepotřebuji a jdu zpět ke krámku INGLOT. Snoubenec už tu čeká. Říkám, už mám všechno.. Tak mi to ukaž.. To si děláš srandu, to si toho kup víc, přeci sem nejedeme kvůli pěti věcem. No tak dobře.. Obcházím si krámeček a stíny, které ještě chci si píšu na papírek. Takže opět lámaná aj, ale dáváme to dohromady, podávám jí lístek s čísly a je vyřešeno.

Koukala jsem ještě po řasenkách, make-upu, pigmentech, tvářenkách.. Vše co tam měli jsem viděla, ale nic jiného jsem nechtěl a mé srdce neplesalo. Až na jednu věc.. A to je báze pod oční stíny, co jiného bych mohla chtít.

Tak jsme u konce.. Mám 10 stínů, paletku a bázi pod stíny.




Jdeme si to ještě celé projít, spousta hezkých obchodů, ale nákupy se nekonaly. Nejhezčí obchod byla prodejna rybiček.






Nasedáme do auta a pomalu jedeme domů. Vyjíždíme kolem 16:00 hodiny a máme před sebou další dvě hodiny a něco cesty. Cesta je hezká a člověk si ani nevšimne a jsme už zase u nás.

Jsme doma, je kolem půl sedmé večer a máme dost. Nějaké počty si nechám až na zítra. Stejně jako kochání se stíny, je tma a už nic nevidím.. Najíme se, koukneme na telku a jdeme spát..

Je neděle ráno.. Zase nemůžu dospat, ale tentokrát z radosti, jak si vše prohlédnu, nafotím a ukáži tady..

Začneme tedy s cenami.. Výhodou bylo, že jsem celý nákup platila kartou, takže jsem nemusela měnit peníze. Jeden stín mě stál 13zl, v přepočtu 89,05 Kč. Což je slušné oproti ceně 170,- Kč na shopu. Paletka mě stále 21zl, v přepočtu 143,85 Kč, cena na shopu 220,- Kč a báze pod stíny. Ta mi cenou udělala radost. Na balení je cena 38zl, ale na účtence 20zl, v přepočtu 137,- Kč, na shopu 250,- Kč. Když to tedy vezmu při porovnání s naším shopem. Platila jsem cenu jakou bych tady platila pouze za stíny a paletku a bázi mám jakoby navíc. ALE musím odečítat i náklady na pohonné hmoty a jídlo. Mou velkou výhodou je, že jezdím na plyn, který je o dost levnější než benzín či nafta. Takže po odečtení všeho jsem ušetřila kolem 200,- Kč. Cesta trvala 4hodiny. Jestli se to vyplatilo? Pro mne ano, alespoň vím, jak to vypadá. Ale znovu už bych tam nejela a klidně si to koupím na shopu.


Teď už tedy konec povídání a ukáži vám, jaké stíny jsem si koupila.









 


Teď Vám ještě ukáži mou starou paletku a odstíny a následně barvy nových stínů s čísly. Při vyndávání se mi samozřejmě stíny na ten magnetek nechytly, ale vyndala jsem je nůžtičkami na nehty a bez problémů.

nahoře stará pětka, dole nové stíny

zleva : 153, 363, 326, 446, 418

zleva : 152, 420, 459, 402, 325

zleva : 152, 420, 459, 402, 325

zleva : 419, 433, 124, 504, 414

zleva : 419, 433, 124, 504, 414

Mé nové uspořádání paletek..

zleva : 419, 433, 418, 414, 501

zleva : 419, 433, 418, 414, 501

zleva : 419, 433, 418, 414, 501

nahoře : 152, 153, 402, 124, 420 dole:  459, 363, 326, 446, 325  

nahoře : 152, 153, 402, 124, 420 dole:  459, 363, 326, 446, 325

obě paletky

obě paletky

Hezký večer přeje
Lucka

18 komentářů:

  1. Tak to jste si udělali pěkný výlet :-)
    Stíny jsou úžasné a oproti cenám v ČR je to opravdu rozdíl...
    I tobě pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. výlet byl super..a ty ceny jen příjemný bonus :-)

      Vymazat
  2. Lucinko, to je prostě paráda! Nádherné stíny jsi vybrala, a ta cena je super!
    Ten tyrkysový stín je nej! Do Polska se asi nedostanu, tak jedině tady v Praze, nebo e-shop :o)
    Moc Tě zdravím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji.. rovnou říkám, že bych tam mohla jet klidně zas :-)
      jj ten tyrkysový je takový mimo

      Vymazat
  3. Hezký článek a pěkné stíny. Bázi jsi už zkusila?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, bázi jsem měla dnes poprvé, ale ještě ji musím otestovat pořádně

      Vymazat
  4. Parádní stíny sis vybrala :) Určitě to byl bezvadný výlet :)

    OdpovědětVymazat
  5. panejo tomu rikam pekne dlouhy clanek :) a ty nakupy, bozi! moc hezky vylet a super ulovky, nadherny fotky, fakt povedene :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji.. a ted si ríkám, že jsem ještě spoustu věcí vynechala..

      Vymazat
  6. Máš to úžasný Luci! Moc moc závidím. Na Inglot si taky brousím drápky, ale zatím pořád nevím a odolávám. :D Výlet musel být fajn. :) I když já bych určitě ještě omrkla město jako takové. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji.. taky jsem se chtěla podívat kolem, ale byl to jen tenhle obchod a pak jen normální městečko
      taky jsem odolávala, ale po tom co jsem je jednou zkusila už jiné nechci.. ostatní stíny pomalu hledají jiné domovy

      Vymazat
  7. Tak to je nadílka. Skvělé. No i ty čtyři hoďky teda je dost. Ale výlet super.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásně si vybrala! To složení velké paletky bych hned brala ;) Jinak Inglot stánek je opravdu maličký i oproti naší nabídce v douglasu, ale já inglot zavrhla.... každý rok dělají 50% slevu v praze a Brno? " to není naše to je douglasu" a přitom je tam toho skoro stejně jako v praze...tenhle přístup se mi nelíbí a jejich firmu podporovat nechci. Neříkám, že jsem si tam něco nevyhlídla (rtnky a pár stínů) ale když připočtu tu nehoráznou sumu za paletku, tak mně přejde chuť....
    až se dostanu do polska (ne to bath and body mně furt nepustilo =D) tak to tam asi vykoupím =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mas se tam jak dostat? Treba výlet. Kdyz to tak čtu, tak by me to asi taky pustilo. Ale jinak inglot miluju

      Vymazat
  9. z těch českých cen by jeden zvracel, ale když ty stíny jsou tak úžasné. Celkem jich mám 25 a poslední dobou uvažuji ještě o doplnění nějakých neutrálních odstínů, tak uvidím jak to nakonec dopadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel a neverim ze presun pres hranice náklady zvyšuje na dvojnásobek. Ja bych chtela jeste nejaky telovy, cerny, fialový atd. Treba bude nejaka vanocni akce na shopu

      Vymazat

Radost mi udělá jakýkoli Váš komentář i kritika ze které se mohu poučit.. Děkuji za Váš čas.