pondělí 6. října 2014

Jak si žiju - projekt

Hezký večer přeji..

Nedávno jsem narazila na projekt se kterým přišla Rachel na blogu Rachel-Roo, odkaz na projekt zde. Jako nápad mi to přišlo super, proč ne, ráda si rozšířím obzory o nové blogy a nevadí mi číst i něco jiného než články o kosmetice.




Jedná se v podstatě o střípky z minulých dní nebo týdnů. Nějaké články jiných blogerek jsem již četla a musím říct, že některé jsou vážně zajímavé. Snad tedy nebudu černou ovcí této rodinky a i já přispěji svým prvním startovacím článkem.

Tak tedy začínáme : Jak si žiju...

První článek bude tedy o jednom mém obyčejném dni, přesněji o dnešním pondělí..

Začínáme tedy budíčkem, budíček mám nastavený na mobilu 5:55, ráda bych napsala, že vstávám až na tento budík, ale ouha.. Mám doma totiž kočičky, přesněji 2 kočičky a jednoho kocourka. I když kočičky miluji, tak oni jsou můj mnohem dřívější budíček. Kočičkám totiž dávám jídlo podle rozpisu, abych je neměla vyžrané, a to s sebou nese jednu velkou nevýhodu. Kolem 4 ráno už mají hlad. A dost velkej. Začnou mňoukat, škrábou mě na ruce, začnou se všude honit, dupat, jen abych vstala a dala jim jíst.. To vám tedy garantuji, že mě to budí už kolem té čtvrté. Snoubence to nevzbudí, toho nevzbudí nic. Takže vstanu kolem čtvrt na pět, nasypu jim granule a zalezu do postele s tím, že ještě chvilku mohu spát. Zavřu oči a najednou budík. Ach jo, musím vstávat.


Je kolem 6hodiny ráno. Zajdu do koupelny, vylezu ven a teď to začíná. Musím jít a kočičkám vše vyčistit, nalít novou vodu, nakrmit rybičku. Teď už je kolem 6:15 a já se musím rozhodnout zda se mi chce nebo nechce malovat. Hmm, nechce, zase. Dávám řasenku, udělám linku a jdu.




Seběhnu z 11 patra a běžím do auta, nezdá se vám, že je ráno už docela kosa? Dnes ráno na teploměru 7 stupňů. Startuji auto a vytahuji transmiter, pouštím si písničky. Za chvilku, zhruba za 12minut už jsem u práce.

Přijdu do práce, zapínám PC a teď začíná 9 hodinový stereotyp práce, který se neustále opakuje, 5dní v týdnu.. Banka, zápočty, párování, telefony, platby. Ale v dnešní době si říkám, že jsem ráda, že mám práci. Posledních 10 minut do konce pracovní doby, má pracovní doba mi končí v 16:00 už počítám každou sekundu a doufám, že nikdo nezavolá na poslední chvíli. Je 16:00 a už stojím ve dveřích, loučím se s kolegyněmi a v tu ránu jsem pryč.

Ale jako další super bod dnešního dne je to, že se mi podařilo sehnat fotografku na naši svatbu. Představte si, že jsem jí včera psala, jestli by mi mohla nafotit svatbu a ona mi napsala, že celý červen má obsazený a jediný volný termín je 12.6.2015 a prý jaký máme termín svatby. Představte si, že naše svatba bude 12.6.2015. Ještě tedy musím skočit na matriku, ale mám tam známou, takže by tento termín měl být bloknut pro nás. 

Nasedám do auta a jedu za mamkou do práce. Moje maminka pracuje jako knihovnice a dnes jim v práci začal bazar knih. Jako každý rok, jí tam jezdím první den pomáhat. Rovnám knihy, vybírám peníze a tohle mě vážně baví. Byla jsem tam do 18:00 hodin. Pokecala jsem si s mamkou, vybrala jsem si další knížky na čtení domů.









Ještě jsem si stihla skáknout do Lidlu, pro micerální vodu od Cien. Uvidíme jaká bude, trochu se mi ji podařilo omylem vylít...



Přišel za námi i snoubenec,tak jsem ho zrovna donutila domluvit se s truhlářem konečně se nám začne dělat šatní skříň na míru. Člověk ani neví, kam se ty peníze pořád kutálejí a nějak se nedařilo stále našetřit na skříň. To víte, když se dělá rekonstrukce bytu, pořád se někde něco kupuje.

Přijedu domů a ještě mě čeká brigádka. Při ní se alespoň projdu. Po necelých dvou hodinkách mám hotovo, krásně jsem se prošla, provětrala jsem si hlavu a mířím domů. Ráda se venku procházím, nebojím se a mám ráda takový ten větřík ve vlasech.




Je už docela pozdě. Dala jsem si sprchu, jídlo a konečně si můžu sednout a začínám psát tento článek.

Při psaní tohoto článku ještě sleduji seriál Život a doba soudce A.K. Znáte to někdo? Super seriál. Pomalu budem telku přepínat na Teorii velkého třesku.

To byl můj první den v projektu Jak si žiju.. Přidáte se?

Hezký večer přeje
Lucka



8 komentářů:

  1. otravujici kocky jsou bozi :-D jednou jsem spala u kamosky a jeji kocka v noci dostalava nejaky behaci zachvaty a vsude litala a delala hroznej bordel, nekolikrat za noc :-D ja z toho mela srandu, spala jsem tam jednou, ale denne.. by mi hrablo :) ten bettak je uzasny! taky jsem mela modryho <3 u toho druhyho obrazku s nim na nej kouka kocka nebo se mi to jen zda? :-D svatbaaaa budu chtit detaily je to jasny?! :) maminka knihovnice? pujcis mi maminku? :) copak mas za prochazeci brigadku? ja nosila letaky :) a ten serial neznam :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo máš pravdu, vlezl mi tam kocour Jenda.. jo svatba, musím začít hubout.. ach jo.. roznáším letáčky a musím říct, že i když se to nezdá, je to fuška, ale to musíš znát..

      Vymazat
    2. to jo ty letaky byla fuska, az jsem tomu puvodne neverila. ale co me na tom nebavilo nejvic, kdyz prisli treba tri a ja je musela celou noc rovnat do tri po sobe abych to davala do schranek najednou, hruuuuza

      Vymazat
    3. tak to si to měla horší, já mám jen roznos, ale tak peníze navíc se hodí vždya když mám před svatbou o to víc

      Vymazat
  2. Skvělý článek, těším se na další ;) Já už jsem se do projektu zapojila a mam už 2 články na blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. koukala jsem na tvé články a super.. tenhle projekt se povedl.. :-) a děkuji

      Vymazat
  3. O tomhle projektu slyším poprvé.. Pěkný článek, určitě budu číst další :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jéé děkuji.. a zkus se podívat i jinak, co jsem si tak všimla, tak se docela rozmáhá

      Vymazat

Radost mi udělá jakýkoli Váš komentář i kritika ze které se mohu poučit.. Děkuji za Váš čas.